Kryddig korv med palsternacks- och vitkålsstuvning

Du behöver 1 st palsternacka 1 st vitkål klyfta 2 dl mjölk 1 msk vetemjöl salt och peppar persilja Servera med: korv t ex chorizo...

Du behöver

  • 1 st palsternacka
  • 1 st vitkål klyfta
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • persilja

Servera med:

korv t ex chorizo

Servera med:

potatis
haricots verts

Gör så här

1
Skala och tärna palsternackan. Koka den i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Tillsätt tärnad vitkål den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av genom en sil.

2
Koka upp mjölk och mjöl i en kastrull under omrörning till en stuvning. Rör ner palsternacka och vitkål. Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja.

3
Snitta korven och stek den i en medelvarm panna, ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och kokta haricots verts.

Scroll to Top