Du behöver

  • 4 st äpplen stora
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl råströsocker
  • 2 tsk lavendelblommor eller rosmarin
  • 1 st apelsin
  • 1 msk flytande honung

Garnera med:

lavendelblommor eller finhackad rosmarin

Servera med:

vaniljglass eller vispad grädde

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skölj och tvätta av äpplena. Kärna ur dem med en äppelpipa. Skär en spiral i skalet runt varje äpple med en kniv.

2
Rör ihop smör, socker, lavendel och rivet apelsinskal. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och fyll hålen med smörblandningen.

3
Skeda över ½ dl pressad apelsinsaft blandad med honung. Grädda i mit-ten av ugnen tills äpplena känns mjuka, 30–35 minuter. Prova med en sticka.

4
Garnera med lavendelblommor eller finhackad rosmarin. Servera äpplena ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.