Du behöver
- 4 st äpplen stora
- 2 msk smör
- 0.75 dl råströsocker
- 2 tsk lavendelblommor eller rosmarin
- 1 st apelsin
- 1 msk flytande honung
Garnera med:
lavendelblommor eller finhackad rosmarin
Servera med:
vaniljglass eller vispad grädde
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skölj och tvätta av äpplena. Kärna ur dem med en äppelpipa. Skär en spiral i skalet runt varje äpple med en kniv.
2
Rör ihop smör, socker, lavendel och rivet apelsinskal. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och fyll hålen med smörblandningen.
3
Skeda över ½ dl pressad apelsinsaft blandad med honung. Grädda i mit-ten av ugnen tills äpplena känns mjuka, 30–35 minuter. Prova med en sticka.
4
Garnera med lavendelblommor eller finhackad rosmarin. Servera äpplena ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.