Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.75 dl pistaschmandlar skalade
  • 1 dl lemoncurd finns att köpa färdig
  • 100 g mini marängdroppar eller lätt krossade maränger

Garnera med:

125 g hallon
0.5 dl pistaschmandel
citronmeliss

Gör så här

1
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna med en nypa salt till ett hårt skum i en helt torr och ren skål.

2
Vispa äggulor och florsocker riktigt fluffigt. Tvätta citronen och riv ska-let. Blanda skal och pressad citronsaft i äggulesmeten.

3
Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden och äggvitan i äggulesmeten. Hacka pistaschnötterna grovt och blanda i.

4
Varva smeten med lemoncurd och maränger, i en skål som rymmer ca 2 l. Täck över med lock eller folie. Låt stå i frysen i ca 6 timmar. Skopa upp glassen i serveringsglas och garnera med hallon, grovhackad pistaschman-del och citronmeliss.


Kommentar:
Semifreddo är italienska och betyder halvfrusen eller egentligen halvkall.

Parfait är franska och betyder perfekt.