Du behöver

  • 300 g färsk gnocchi
  • 150 g bladspenat
  • 1 msk matfett
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk redning maizena
  • 1 msk gräslök skivad
  • 0.5 tsk salvia eller 1 krm torkad salvia
  • salt och peppar

Servera med:

200 g lax skivad gravad
0.5 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Fräs spenaten i en kastrull med matfett. Tillsätt grädde, ljus redning och rör om. Låt sjuda i 3 minuter. Krydda med gräslök och salvia. Smaka av med salt och peppar.

3
Rör ner gnocchin i spenatsåsen. Servera med laxrosor och riven parmesanost.