Du behöver
- 300 g färsk gnocchi
- 150 g bladspenat
- 1 msk matfett
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk redning maizena
- 1 msk gräslök skivad
- 0.5 tsk salvia eller 1 krm torkad salvia
- salt och peppar
Servera med:
200 g lax skivad gravad
0.5 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Fräs spenaten i en kastrull med matfett. Tillsätt grädde, ljus redning och rör om. Låt sjuda i 3 minuter. Krydda med gräslök och salvia. Smaka av med salt och peppar.
3
Rör ner gnocchin i spenatsåsen. Servera med laxrosor och riven parmesanost.