Du behöver
- 4 dl kalvbuljong av fond
- 1 st purjolök dm
- 2 st potatis
- 2 st morot
- 0.5 tsk kummin
- 0.25 st savojkålshuvud
- 2 st korv ex mager chorizo
- salt och peppar
- 1 tsk hackad persilja
- 1 st timjan kvist
Servera med:
senap
bröd
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en gryta. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva potatisarna och moroten och lägg ner i buljongen tillsammans med purjolöken. Krydda med kummin. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
2
Dela kålen i bitar och tillsätt den och skivad korv till grytan. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och garnera med timjan. Servera i grytan djupa tallrikar med klick senap och en skiva bröd till.