Du behöver

  • 4 dl kalvbuljong av fond
  • 1 st purjolök dm
  • 2 st potatis
  • 2 st morot
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.25 st savojkålshuvud
  • 2 st korv ex mager chorizo
  • salt och peppar
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 st timjan kvist

Servera med:

senap
bröd

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en gryta. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva potatisarna och moroten och lägg ner i buljongen tillsammans med purjolöken. Krydda med kummin. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.

2
Dela kålen i bitar och tillsätt den och skivad korv till grytan. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och garnera med timjan. Servera i grytan djupa tallrikar med klick senap och en skiva bröd till.