Du behöver

  • 2 bitar torskrygg
  • salt och peppar
  • 1 msk pesto finns att köpa färdig
  • 2 skiva parmaskinka

Sparrisrisotto:

1 st schalottenlök
2 tsk olivolja
2 dl arborioris
5 dl kycklingbuljong av fond
1 dl Parmesan riven
salt och peppar
150 g sparris fryst grön

Servera med:

sallad
tomater

Gör så här

1
Salta och peppra fisken och lägg en sked pesto på varje fiskbit. Linda en skiva skinka runt om varje fiskbit och lägg över fiskpaketen i en smord ugnssäker form. Baka fisken mitt i ugnen i ca 15 minuter. Medan fisken bakas i ugnen gör du risotton.

2
Risotto: Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa ca 1 minut. Rör om då och då.

3
Tillsätt riset och låt det fräsa med löken, ca 1 minut under omrörning.

4
Späd riset med ca 3 dl av buljongen och koka utan lock på medelvärme. Rör om ofta och tillsätt mer buljong, lite åt gången, så fort buljongen kokat in i riset. Koka riset i sammanlagt, ca 20 minuter.

5
Rör ner riven parmesanost och tinad skivad sparris. Spara knopparna till garnering. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och tomater.