Du behöver
- 3 st potatis
- 2 st morötter
- 0.5 st gul lök
- 250 g laxfilé
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 1 dl ärter
Yoghurtsås:
0.5 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
hackad gräslök
Gör så här
1
Skala potatis, morötter och lök. Tärna potatis och morötter och hacka löken. Skär fisken i bitar.
2
Fräs potatis och morötter i en gryta med olja i ca 5 minuter. Lägg i lök och fräs lite till. Krydda med salt och peppar och späd med vatten.
3
Salta och peppra fisken och lägg den ovanpå. Strö över ärtorna och lägg på ett lock. Sjud på svag värme i 5 minuter.
4
Yoghurtsås: Rör ihop yoghurt, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.