Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2.5 dl socker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Servera med:

3 dl vispgrädde
blandad frukt kiwi, björnbär, vindruvor, physalis

Ugn: 125°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Rör försiktigt ner majsstärkelse och vaniljsocker och avsluta med vinäger.

2
Bred ut smeten till en rundel som är ca 25 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten.

3
Grädda pavlovan i 1 timme. Sänk värmen till 100° och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i ugnen.

4
Vispa grädden och klicka ner i fördjupningen i mitten. Toppa med frukt och bär. Låt pavlovan stå 20–30 minuter innan den serveras. Servera gärna med en kopp kaffe till.