Du behöver

  • 10 st pastaplattor färska
  • 1 st gul lök
  • 400 g oxfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl tomat crème fraiche smaksatt med och basilika
  • salt och peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
1.5 dl riven ost

Garnera med:

cocktailtomater
basilika strimlad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré och fräs en minut.

2
Häll i grädde, vatten, fond och crème fraiche och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Bechamelsås: Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka under omrörning i 5 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ost och rör tills osten smält.

5
Lägg en sträng köttfärs på varje pastaplatta och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en ugnsfast form. Häll på bechamelsåsen och gratinera i 20–30 minuter. Garnera med cocktailtomater och strimlad basilika.