Du behöver
- 10 st pastaplattor färska
- 1 st gul lök
- 400 g oxfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 dl tomat crème fraiche smaksatt med och basilika
- salt och peppar
Bechamelsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
1.5 dl riven ost
Garnera med:
cocktailtomater
basilika strimlad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré och fräs en minut.
2
Häll i grädde, vatten, fond och crème fraiche och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Bechamelsås: Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka under omrörning i 5 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ost och rör tills osten smält.
5
Lägg en sträng köttfärs på varje pastaplatta och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en ugnsfast form. Häll på bechamelsåsen och gratinera i 20–30 minuter. Garnera med cocktailtomater och strimlad basilika.