Du behöver
- 200 g smålökar
- 300 g morötter
- 300 g gurkor små
- 100 g blomkålsbuketter
Lag:
3 dl strösocker
3 dl ättikssprit 12 %
3 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön
5 st dillkronor
2 burkar
Gör så här
1
Skala lökarna och morötterna. Ansa gurkorna och skär dem i bitar.
2
Lag: Blanda socker, ättikssprit, vatten och senapsfrön i en rostfri gryta och koka upp.
3
Lägg i lök och morötter och koka i 4 minuter. Lägg i blomkålen och gurkan och låt det få ett uppkok. Ta upp grönsakerna och lägg dem i varma burkar tillsammans med dillkronorna.
4
Koka upp lagen på nytt och skumma noga. Häll den varma lagen över grönsakerna och förslut med lock. Förvara svalt. Låt stå ett par veckor för att mogna i smaken.