Du behöver

  • 2 pkt bacon
  • 2 st kryddiga korvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 st tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 msk tomatpesto finns att köpa färdig
  • 1 dl parmesanost riven
  • 0.5 dl basilika strimlad
  • peppar

Servera med:

pinjenötter
parmesanost

Garnera med:

färsk basilika

Gör så här

1
Strimla bacon och skiva korven tunt. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Dela svampen i kvartar.

2
Fräs bacon och korv i en stor stekpanna med smör. Lägg i lök och svamp och fräs ett par minuter till.

3
Lägg i tärnade tomater och häll i crème fraiche, grädde och fond. Klicka i pesto och småkoka några minuter.

4
Rör i ost och basilika och smaka av med peppar. Servera med kokt pasta och strö över pinjenötter och parmesanost. Garnera med basilika.