Du behöver

  • 800 g potatis
  • 400 g lax i bit, rimmad eller gravad
  • 1 st dill knippe
  • 2 st gula lökar
  • smör att steka i
  • 3 st ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hummerfond konc.
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk smör

Servera med:

100 g smör skirat
sallad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skala och koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i skivor. Skiva laxen i tunna skivor. Hacka dillen grovt.

2
Skala och skiva löken. Fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk, men utan att få färg.

3
Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

4
Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd grädde, fond och peppar. Häll ägg-stanningen över fyllningen i formen. Klicka över smör. Grädda i nedre delen av ugnen tills den är genomgräddad, ca 35 minuter. Servera laxpud-dingen med skirat smör och sallad.