Du behöver
- 800 g potatis
- 400 g lax i bit, rimmad eller gravad
- 1 st dill knippe
- 2 st gula lökar
- smör att steka i
- 3 st ägg
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hummerfond konc.
- 1 krm nymald vitpeppar
- 2 msk smör
Servera med:
100 g smör skirat
sallad
Ugn: 175º
Gör så här
1
Skala och koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i skivor. Skiva laxen i tunna skivor. Hacka dillen grovt.
2
Skala och skiva löken. Fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk, men utan att få färg.
3
Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.
4
Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd grädde, fond och peppar. Häll ägg-stanningen över fyllningen i formen. Klicka över smör. Grädda i nedre delen av ugnen tills den är genomgräddad, ca 35 minuter. Servera laxpud-dingen med skirat smör och sallad.