Du behöver
- 3 dl maizena majsmjöl
- glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 1 st ägg
- 1.5 dl flytande fett
- 3 dl mjölk
Garnera med:
6 st aprikoser eller 6 konserverade aprikoser på burk
Ugn: 225º
Gör så här
1
Mät upp maizena, mjölmix, bakpulver, socker och salt i en bunke.
2
Vispa upp ägget och blanda med matfett och mjölk i en skål.
3
Tillsätt mjölkblandningen till de torra ingredienserna under omrörning. Obs! Smeten blir tunn.
4
Om du använder torkade aprikoser, häll över kokande vatten och låt dra i 5–10 minuter.
5
Fördela smeten i 24 muffinsformar och lägg i en aprikosklyfta (hel eller delad) i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen till lagom färg, ca 12 minuter