Majsmuffins med aprikos

Du behöver 3 dl maizena majsmjöl glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 0.5 dl strösocker 2 krm salt 1 st ägg 1.5 dl flytande fett 3...

Du behöver

  • 3 dl maizena majsmjöl
  • glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl flytande fett
  • 3 dl mjölk

Garnera med:

6 st aprikoser eller 6 konserverade aprikoser på burk

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp maizena, mjölmix, bakpulver, socker och salt i en bunke.

2
Vispa upp ägget och blanda med matfett och mjölk i en skål.

3
Tillsätt mjölkblandningen till de torra ingredienserna under omrörning. Obs! Smeten blir tunn.

4
Om du använder torkade aprikoser, häll över kokande vatten och låt dra i 5–10 minuter.

5
Fördela smeten i 24 muffinsformar och lägg i en aprikosklyfta (hel eller delad) i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen till lagom färg, ca 12 minuter

Scroll to Top