Du behöver
- 300 g pasta gärna penne
- 1 st ricotta 250 g
- 2 dl riven ost
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl chilisås
- 3 st ägg
- salt och peppar
- 1 tsk oregano torkad
- 150 g skinka rökt
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 1 st rödlök
- 150 g fetaost
- 1 dl oliver gröna med pimento
Garnera med:
färsk oregano
Ugn: 200°
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen men minska koktiden med 2 minuter och låt rinna av.
2
Smörj en form med löstagbar botten och lägg ett bakplåtspapper i botten.
3
Vispa ihop ricotta, riven ost, crème fraiche, chilisås, ägg, salt, peppar och oregano i en stor skål.
4
Rör i tärnad skinka, strimlade tomater, hackad lök, tärnad fetaost och pasta. Häll blandningen i formen och strö över delade oliver.
5
Täck med folie och baka i ugn i 55 minuter. Ta av folien i de sista 10 minuterna så puddingen får fin färg. Låt vila i 10 minuter och ta bort kan-ten på formen. Garnera med oregano. Servera.