Du behöver

  • 300 g pasta gärna penne
  • 1 st ricotta 250 g
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl chilisås
  • 3 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano torkad
  • 150 g skinka rökt
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 1 st rödlök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver gröna med pimento

Garnera med:

färsk oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen men minska koktiden med 2 minuter och låt rinna av.

2
Smörj en form med löstagbar botten och lägg ett bakplåtspapper i botten.

3
Vispa ihop ricotta, riven ost, crème fraiche, chilisås, ägg, salt, peppar och oregano i en stor skål.

4
Rör i tärnad skinka, strimlade tomater, hackad lök, tärnad fetaost och pasta. Häll blandningen i formen och strö över delade oliver.

5
Täck med folie och baka i ugn i 55 minuter. Ta av folien i de sista 10 minuterna så puddingen får fin färg. Låt vila i 10 minuter och ta bort kan-ten på formen. Garnera med oregano. Servera.