Du behöver

  • 4 dl vetemjöl med fullkorn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2.5 dl mjölk

Servera med:

2 dl crème fraîche avrunnen
jordgubbssylt
lemoncurd finns att köpa färdig

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg båda mjölsorterna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och bakpulver.

2
Mixa ner smöret i bitar i mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Knåda snabbt ihop till en smidig deg.

3
Kavla ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock platta på mjölat bakbord. Ta ut runda scones med ett mått som är ca 5 cm i diameter. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Ta ihop degspillet och kavla ut tills all deg är utstan-sad med måttet.

4
Grädda sconesen mitt i ugnen i 10 minuter. Servera avsvalnade med av-runnen crème fraiche, sylt eller lemoncurd.


Kommentar:
Låt crème fraichen rinna av i ett kaffefilter i ca 2 timmar.