Du behöver
- 4 dl vetemjöl med fullkorn
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 100 g smör
- 2.5 dl mjölk
Servera med:
2 dl crème fraîche avrunnen
jordgubbssylt
lemoncurd finns att köpa färdig
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg båda mjölsorterna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och bakpulver.
2
Mixa ner smöret i bitar i mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Knåda snabbt ihop till en smidig deg.
3
Kavla ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock platta på mjölat bakbord. Ta ut runda scones med ett mått som är ca 5 cm i diameter. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Ta ihop degspillet och kavla ut tills all deg är utstan-sad med måttet.
4
Grädda sconesen mitt i ugnen i 10 minuter. Servera avsvalnade med av-runnen crème fraiche, sylt eller lemoncurd.
Låt crème fraichen rinna av i ett kaffefilter i ca 2 timmar.