Du behöver

  • 200 g aprikoser mjuka torkade
  • 1 kg squash butternut
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 st stjärnanis
  • 1 kg syltsocker
  • 2 msk rom mörk

4 burkar

Gör så här

1
Blötlägg aprikoserna och låt dem ligga över natten. Skala och dela och squashen och ta bort den trådiga mittdelen. Skär squashen i bitar.

2
Koka upp aprikoser och squash i aprikosernas blötläggningsvatten och låt koka i ca 30 minuter.

3
Blanda ner citronskal och citronsaft. Dela vaniljstången och skarpa ur de svarta fröna och tillsätt dem i marmeladen tillsammans med stjärnanis. Låt koka 10 minuter.

4
Höj värmen och häll i syltsockret. Rör om och låt koka kraftigt i 3 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt den stå en stund. Rör om då och då. Tillsätt mörk rom. Häll upp på rena burkar och förslut genast med lock. Förvara i kylskåp.