Du behöver
- 200 g aprikoser mjuka torkade
- 1 kg squash butternut
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
- 0.5 st vaniljstång
- 2 st stjärnanis
- 1 kg syltsocker
- 2 msk rom mörk
4 burkar
Gör så här
1
Blötlägg aprikoserna och låt dem ligga över natten. Skala och dela och squashen och ta bort den trådiga mittdelen. Skär squashen i bitar.
2
Koka upp aprikoser och squash i aprikosernas blötläggningsvatten och låt koka i ca 30 minuter.
3
Blanda ner citronskal och citronsaft. Dela vaniljstången och skarpa ur de svarta fröna och tillsätt dem i marmeladen tillsammans med stjärnanis. Låt koka 10 minuter.
4
Höj värmen och häll i syltsockret. Rör om och låt koka kraftigt i 3 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt den stå en stund. Rör om då och då. Tillsätt mörk rom. Häll upp på rena burkar och förslut genast med lock. Förvara i kylskåp.