Syltlök

Du behöver 250 g syltlök eller små schalottenlökar Saltlag: 0.5 dl salt 5 dl vatten Kryddlag: 3 dl äppelcidervinäger 2 skiva färsk ingefära 1 tsk...

Du behöver

  • 250 g syltlök eller små schalottenlökar

Saltlag:

0.5 dl salt
5 dl vatten

Kryddlag:

3 dl äppelcidervinäger
2 skiva färsk ingefära
1 tsk senapsfrö
0.5 tsk svartpepparkorn
3 st kryddnejlikor
2 st stjärnanis
0.5 tsk korianderfrön
0.5 st pepparfrukt röd spansk

1 burk

Gör så här

1
Saltlag: Skala löken. Blanda salt och vatten i en bunke och rör om tills saltet lösts upp. Lägg i löken och låt stå över natten. Slå av saltlagen och lägg löken i en burk.

2
Kryddlag: Koka upp äppelcidervinäger, ingefära, senapsfrön, svartpep-parkorn, kryddnejlikor, stjärnanis och korianderfrön. Häll lagen över löken och stick ner pepparfrukten i burken. Sätt på lock och förvara svalt. Syltlöken är färdig efter 2 veckor.

Scroll to Top