Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 0.25 st gul lök
  • 250 g blandfärs
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 st ägg
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett
  • 0.5 dl vatten

Grönsaksröra:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
100 g champinjoner
0.5 st röd paprika
2 tsk olivolja
375 g krossade tomater
salt och peppar
1 msk hackad persilja

Servera med:

quinoa kokt vit
haricots verts

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt riven lök, färs, senap, ägg, salt och peppar. Rör om till en smidig smet.

2
Forma färsen i biffar och lägg på ett smörpapper. Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Tillsätt 1/2 dl vatten och bräsera under lock, ca 5 minuter.

3
Grönsaksröra: Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skiva champinjonerna. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna i en kastrull med olivolja, ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och persilja. Servera med kokt quinoa och kokta haricots verts.