Du behöver
- 1 st morot
- 0.5 st kålrot
- 1 st palsternacka
- 0.5 st rotselleri
- 2.5 st potatis fast sort
- 1 st rödlök liten
- 1 msk matfett
- 0.5 msk rapsolja
- salt och peppar
- 2 tsk rosmarin hackad
Fetaostkräm:
50 g fetaost
1 dl lätt crème fraiche eller turkisk yoghurt
salt och peppar
1 tsk flytande honung
1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Skala och skär rotfrukter och potatis i jämnstora tärningar. Skölj och låt dem rinna av på handduk. Skala och skär löken i tunna klyftor.
2
Fräs tärningarna på medelvärme i en stekpanna med matfett och olja. Rör om och stek i ca 10 minuter. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
3
Fetaostkräm: Smula fetaosten i en skål och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt, peppar, flytande honung och hackad persilja. Servera till pytten.