Du behöver

  • 1 st morot
  • 0.5 st kålrot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st rotselleri
  • 2.5 st potatis fast sort
  • 1 st rödlök liten
  • 1 msk matfett
  • 0.5 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 tsk rosmarin hackad

Fetaostkräm:

50 g fetaost
1 dl lätt crème fraiche eller turkisk yoghurt
salt och peppar
1 tsk flytande honung
1 msk hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukter och potatis i jämnstora tärningar. Skölj och låt dem rinna av på handduk. Skala och skär löken i tunna klyftor.

2
Fräs tärningarna på medelvärme i en stekpanna med matfett och olja. Rör om och stek i ca 10 minuter. Salta och krydda med peppar och rosmarin.

3
Fetaostkräm: Smula fetaosten i en skål och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt, peppar, flytande honung och hackad persilja. Servera till pytten.