Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st äpple
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 prt jasminris kokt
  • 2 st tomater
  • 1 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela varje lårfilé i fyra eller fem bitar. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.

2
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svampen i kvartar.

3
Lägg ner paprika, lök, vitlök, äpple och svamp i stekpannan och fräs i 5 minuter.

4
Späd med crème fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Bred ut riset i botten på en ugnsfast form. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en sallad till.