Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st äpple
- 200 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl grädde
- 0.5 dl mango chutney
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk paprikapulver
- 4 prt jasminris kokt
- 2 st tomater
- 1 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela varje lårfilé i fyra eller fem bitar. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
2
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svampen i kvartar.
3
Lägg ner paprika, lök, vitlök, äpple och svamp i stekpannan och fräs i 5 minuter.
4
Späd med crème fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Bred ut riset i botten på en ugnsfast form. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en sallad till.