Du behöver
- 0.75 dl vatten
- 1.5 dl socker
- 3 st äggvitor
- 1 tsk pressad citronsaft
- 0.5 dl socker
Jordgubbssås:
250 g jordgubbar frysta och tinade
1 dl florsocker
Servera med:
jordgubbar
björnbär
Gör så här
1
Koka upp vatten och socker i en liten kastrull och koka till 122°, använd digital termometer.
2
Vispa äggvitor, citronsaft och socker till ett fast skum.
3
Tillsätt den varma sockerlagen under kraftig vispning. Vispa på medelhastighet tills marängen kallnat, ca 10 minuter.
4
Jordgubbssås: Mixa jordgubbar och florsocker. Fördela marängen i portionsskålar eller på tallrikar. Toppa med bär och ringla över jordgubbssås.
Marängen passar utmärkt att lägga över en fruktsallad. Gratinera i ugnen tills marängen fått fin färg.