Du behöver

  • 0.75 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 3 st äggvitor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 dl socker

Jordgubbssås:

250 g jordgubbar frysta och tinade
1 dl florsocker

Servera med:

jordgubbar
björnbär

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker i en liten kastrull och koka till 122°, använd digital termometer.

2
Vispa äggvitor, citronsaft och socker till ett fast skum.

3
Tillsätt den varma sockerlagen under kraftig vispning. Vispa på medelhastighet tills marängen kallnat, ca 10 minuter.

4
Jordgubbssås: Mixa jordgubbar och florsocker. Fördela marängen i portionsskålar eller på tallrikar. Toppa med bär och ringla över jordgubbssås.


Kommentar:
Marängen passar utmärkt att lägga över en fruktsallad. Gratinera i ugnen tills marängen fått fin färg.