Du behöver
- 4 st kycklingfiléer ca 600 g
- salt och peppar
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 0.5 dl parmesanost riven
- 4 skiva parmaskinka
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk rapsolja
- 2 msk flytande honung
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk maizena redning
Servera med:
pasta
Gör så här
1
Skär ett snitt i varje filé och vik ut dem. Banka ut dem lätt och krydda med salt och peppar.
2
Lägg på delade tomater, ost och skinka i bitar. Vik ihop filéerna och strö över persilja. Stekkycklingen ca 5 minuter per sida i en stekpanna med olja.
3
Späd med honung, vatten, fond, vin och grädde och småputtra under lock i 10 minuter.
4
Ta upp kycklingen och red av såsen med maizena. Koka i 3 minuter och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Servera gärna med pasta.