Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g broccoli
  • 1 st gul lök
  • 1 st zucchini
  • 2 msk olja

Marinad:

2 msk kinesisk soja
2 msk honung
1 msk chilisås
2 msk vitvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
1 krm peppar

Sås:

2 st salladslökar
1 msk olja
0.5 tsk ingefära
1 msk soja
1 tsk socker
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk maizena majsstärkelse

Servera med:

ris

Gör så här

1
Marinad: Blanda soja, honung, chilisås, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar. Strimla kycklingen och vänd ner den i marinaden. Marinera 2 timmar i kylen.

2
Sås: Strimla salladslöken och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt ingefära, soja, socker, vatten och fond och koka ihop i 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.

3
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och klyfta löken och skär zucchinin i bitar.

4
Stek kycklingen i en stekpanna med olja. Ta upp kycklingen och stek grönsakerna i olja. Blanda i kyckling och sås och koka i ett par minuter. Servera med ris.