Papayasallad med hemlagad glass

Du behöver Glass: 3 st äggulor 3 msk florsocker 3 dl vispgrädde 1 tsk vanila Sallad: 1 st papaya eller 2 mindre papayafrukter 2 st...

Du behöver

Glass:

3 st äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vanila

Sallad:

1 st papaya eller 2 mindre papayafrukter
2 st apelsiner
9 st fikon
50 g valnötter

Gör så här

1
Vispa äggulor, florsocker och Vanila pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.

2
Häll glasskrämen i en lämplig form, som rymmer ca 1 1/2 l. Täck över och ställ formen i frysen i minst 4 timmar.

3
Laga salladen strax innan den ska serveras: Skala papaya och apelsiner. Skär frukten i tärningar och blanda med hackade fikon och nötter.

4
Bjud glassen, som bör tinas ca 30 minuter i rumstemperatur innan den ska ätas, till salladen.

Scroll to Top