Du behöver

  • 2 tsk ströbröd
  • 1 msk mjölk
  • 200 g oxfärs
  • 1 st äggula
  • salt och peppar
  • 50 g ost
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizena redning
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
sockerärtor kokta
gurka

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk och låt stå i 5 minuter. Rör i färs, äggula, salt och peppar.

2
Skär osten i tärningar. Forma färsen till järpar och tryck i osttärningar. Stek järparna i en stekpanna med smör, ca 8 minuter.

3
Ta upp järparna ur stekpannan. Skölj av pannan och häll i grädde, vatten och fond. Koka upp och red av. Koka i ett par minuter.

4
Smaka av med salt, peppar och gelé. Servera med kokt potatis, sockerärter och gurka.