Du behöver
- 2 tsk ströbröd
- 1 msk mjölk
- 200 g oxfärs
- 1 st äggula
- salt och peppar
- 50 g ost
- smör eller margarin till stekning
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
- 1 tsk vinbärsgelé
- salt och peppar
Servera med:
potatis kokt
sockerärtor kokta
gurka
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk och låt stå i 5 minuter. Rör i färs, äggula, salt och peppar.
2
Skär osten i tärningar. Forma färsen till järpar och tryck i osttärningar. Stek järparna i en stekpanna med smör, ca 8 minuter.
3
Ta upp järparna ur stekpannan. Skölj av pannan och häll i grädde, vatten och fond. Koka upp och red av. Koka i ett par minuter.
4
Smaka av med salt, peppar och gelé. Servera med kokt potatis, sockerärter och gurka.