Du behöver

  • 2 st stora ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk purjolök finstrimlad

Servera med:

0.5 pkt bacon 70 g
bröd rostat med lagrad grevé ost och röd paprika
3 st cocktailtomater
persilja
3 skiva gurka

Gör så här

1
Stek baconet i en stekpanna tills det får fin färg. Låt skivorna rinna av på dubbelt hushållspapper.

2
Knäck äggen i en liten skål och vispa samman den med en gaffel. Tillsätt grädden och smaksätt med salt och peppar.

3
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och häll i äggsmeten. Rör hela tiden med en trägaffel, tills äggröran krämig och tjock. Lägg upp på tallrik och garnera med purjolök. Servera med stekt bacon, rostat bröd med ost och skivad paprika, delade tomater, persilja och gurka.