Grön ärtsoppa med pepparrotskesella och kasslersmörgås

Du behöver 0.5 st gul lök 2 tsk matfett 200 g frysta gröna ärtor 4 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 1 dl matlagningsgrädde salt svartpeppar...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 2 tsk matfett
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt svartpeppar

Servera med:

0.5 dl kesella
1 msk riven pepparrot
salt och peppar
kassler varm smörgås med
persilja

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med matfett tills löken är mjuk. Tillsätt ärtor, vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde.

2
Koka soppan under lock, ca 10 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav direkt i kastrullen.

3
Bland kesella, pepparrot, salt och svartpeppar och servera till soppan. Gör en smörgås med kassler i smörgåsgrillen och servera till.

Scroll to Top