Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:

4 dl lingon färska eller frysta
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl
200 g mandelmassa
1 st ägg
1 dl mjölk

Servera med:

grädde eller glass

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg den i sex portionsformar eller i en stor form. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Blanda lingon, socker och potatismjöl. Riv mandelmassan och blanda väl med ägg och mjölk. Rör i nästan alla lingonen.

4
Fördela lingonblandningen i formarna och strö över resten av lingonen. Grädda i 20 minuter. Servera med grädde eller glass.