Du behöver
- 150 g smör eller margarin eller drygt 1 1/2 dl flytande fett
- 200 g kokosflingor
- 0.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 st gelatinblad
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 12.5 st vindruvor kärnfria
- 1 dl äppeljuice
Till formen:
smör eller margarin
mjölmix eller pofiber
Ugn: 175º
1 kaka
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform noga eftersom kakan fastnar lätt. Använd helst ett fast fett när du smörjer formen. Bröa med mjölmix eller pofiber.
2
Smält smöret. Blanda kokosflingor, mjölmix och bakpulver i en skål. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
3
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt de torra ingredienserna och fettet och rör om.
4
Skrapa ned smeten i formen och grädda strax under mitten i den uppvärmda ugnen. Grädda i ca 40 minuter.
5
Dela druvorna i halvor. Ta upp gelatinbladen och smält dem i 2 msk av äppeljuicen. Tillsätt resten av juicen som helst skall vara kylskåpskall, då tjocknar gelatinlösningen snabbare.
6
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Lägg på druvorna. Skeda på gelatinlösningen i omgångar. Låt kakan stå i kylen ett par timmar innan den serveras.