Kokoskaka med druvor

Du behöver 150 g smör eller margarin eller drygt 1 1/2 dl flytande fett 200 g kokosflingor 0.5 dl glutenfri mjölmix 1 tsk bakpulver 1.5...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin eller drygt 1 1/2 dl flytande fett
  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 st gelatinblad
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 12.5 st vindruvor kärnfria
  • 1 dl äppeljuice

Till formen:

smör eller margarin
mjölmix eller pofiber

Ugn: 175º

1 kaka

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform noga eftersom kakan fastnar lätt. Använd helst ett fast fett när du smörjer formen. Bröa med mjölmix eller pofiber.

2
Smält smöret. Blanda kokosflingor, mjölmix och bakpulver i en skål. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

3
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt de torra ingredienserna och fettet och rör om.

4
Skrapa ned smeten i formen och grädda strax under mitten i den uppvärmda ugnen. Grädda i ca 40 minuter.

5
Dela druvorna i halvor. Ta upp gelatinbladen och smält dem i 2 msk av äppeljuicen. Tillsätt resten av juicen som helst skall vara kylskåpskall, då tjocknar gelatinlösningen snabbare.

6
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Lägg på druvorna. Skeda på gelatinlösningen i omgångar. Låt kakan stå i kylen ett par timmar innan den serveras.

Scroll to Top