Du behöver
- 300 g kalkonfilé
- 1 st morot
- 1 st palsternacka lite
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl krossade tomater
- salt och peppar
- 1 st burk stora vita bönor 190 g
Servera med:
0.5 st zucchini
100 g sugar snaps
Gör så här
1
Strimla kalkonköttet grovt. Skala och slanta morot och palsternacka.
2
Bryn köttet i en gryta med smör och låt morot och palsternacka fräsa med en stund.
3
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i pannan. Tillsätt krossade tomater och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär zucchinin i halvmånar och ansa sugarsnapsen. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Tillsätt bönorna till grytan och låt dem bli varma. Servera grönsakerna till.