Du behöver

  • 300 g kalkonfilé
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka lite
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 st burk stora vita bönor 190 g

Servera med:

0.5 st zucchini
100 g sugar snaps

Gör så här

1
Strimla kalkonköttet grovt. Skala och slanta morot och palsternacka.

2
Bryn köttet i en gryta med smör och låt morot och palsternacka fräsa med en stund.

3
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i pannan. Tillsätt krossade tomater och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär zucchinin i halvmånar och ansa sugarsnapsen. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Tillsätt bönorna till grytan och låt dem bli varma. Servera grönsakerna till.