Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 250 g mandelmassa
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin rivet skal

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1 tsk apelsin pressad

Garnera med:

apelsinskal rivet

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör rumstempererat smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen och rör i riven mandelmassa med elvispen.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med apel-sinskal och saft.

3
Fördela smeten i muffinsformar, nästan upp till kanten. Ställ dem gärna i muffinsbleck. Grädda i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop glasyren och klicka på kakorna. Garnera med apelsinskal.