Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • 6 msk vispgrädde
  • socker

Fyllning:

200 g smör eller margarin
3.5 dl florsocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker
0.5 dl lingonsylt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme.

2
Kavla ut degen, inte för tunt. Sockra på degen och kavla med kruskavel. Ta ut hjärtan med pepparkaksform och lägg våfflorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Låt kallna.

3
Fyllning: Rör ihop smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor, vaniljsocker och lingonsylt och rör ihop till en kräm. Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Förvara kallt.