Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk rapsolja
- 2 msk chilisås
- 1 msk sweet chilisås
- 1 msk oystersås ostronsås
- 1 tsk ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk lime pressad + lite rivet skal
- 3 dl kokosmjölk
- salt eller fisksås
Servera med:
5 cm purjolök
0.5 st röd paprika
10 st sockerärtor
jasminris kokt
koriander
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen.
2
Tillsätt chilisås, sweet chilisås, oystersås, ingefära, riven vitlök och limesaft och limeskal. Tillsätt kokosmjölk och låt allt sjuda och koka ihop i 5–6 minuter. Smaka av med lite salt eller fisksås.
3
Skala och strimla grönsakerna så fint som möjligt. Servera med kokt jasminris och strö över grönsakerna och koriander.