Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk oystersås ostronsås
  • 1 tsk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk lime pressad + lite rivet skal
  • 3 dl kokosmjölk
  • salt eller fisksås

Servera med:

5 cm purjolök
0.5 st röd paprika
10 st sockerärtor
jasminris kokt
koriander

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen.

2
Tillsätt chilisås, sweet chilisås, oystersås, ingefära, riven vitlök och limesaft och limeskal. Tillsätt kokosmjölk och låt allt sjuda och koka ihop i 5–6 minuter. Smaka av med lite salt eller fisksås.

3
Skala och strimla grönsakerna så fint som möjligt. Servera med kokt jasminris och strö över grönsakerna och koriander.