Du behöver
- 1 st purjolök dm
- 0.5 st röd paprika
- 10 st sockerärtor
- 2 tsk rapsolja
- 4 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 msk hackad dill
Servera med:
200 g lax varmrökt
1 msk hackad dill
2 st morötter
1 msk pressad citron
Garnera med:
1 tsk hackad persilja
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolök, paprika och sockerärtor. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja ett par minuter.
2
Vispa samman äggen lätt i en liten bunke. Salta och peppra och tillsätt dillen. Häll blandningen över grönsakerna och låt smeten rinna ner under grönsakerna. Lägg på lock och stek på svag värme tills äggsmeten stannat.
3
Bryt laxen i bitar och lägg på frittatan. Strö över dill och ser-vera med rivna morötter smaksatt med pressad citron. Garnera med hackad persilja.