Du behöver

  • 1 st purjolök dm
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st sockerärtor
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk hackad dill

Servera med:

200 g lax varmrökt
1 msk hackad dill
2 st morötter
1 msk pressad citron

Garnera med:

1 tsk hackad persilja

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolök, paprika och sockerärtor. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja ett par minuter.

2
Vispa samman äggen lätt i en liten bunke. Salta och peppra och tillsätt dillen. Häll blandningen över grönsakerna och låt smeten rinna ner under grönsakerna. Lägg på lock och stek på svag värme tills äggsmeten stannat.

3
Bryt laxen i bitar och lägg på frittatan. Strö över dill och ser-vera med rivna morötter smaksatt med pressad citron. Garnera med hackad persilja.