Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 0.5 st apelsin rivet skal

Glöggsirap:

1 dl starkvinsglögg
0.5 st apelsin pressad saft
2 msk sirap vit

Servera med:

2 st fikon
0.5 st apelsin rivet

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm grädde, socker, snittad vaniljstång och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt urkramade gelatinblad. Ta kastrullen från värmen och låt stå vid sidan av plattan i 10 minuter.

2
Sila gräddblandningen genom en finmaskig sil ner i en bunke. Fyll dessertvinsglas till 3/4 med blandningen. Ställ in dem i kylen för att stelna, ca 3 timmar.

3
Glöggsirap: Koka samman glögg, apelsinsaft och vit sirap i en kastrull till en simmig sås. Låt kallna. Skölj och skär fikonen i klyftor. Lägg två klyftor i varje glas. Vid servering skeda över glöggsirapen och garnera med apelsinskal.