Du behöver
- 1 dl torkade tranbär
- 0.5 dl starkvinsglögg
- 125 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 msk pepparkakskrydda
- småbrödsformar
Topping:
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
0.5 dl tranbär hackade torkade
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg tranbär och glögg i en skål och låt dem ligga och dra över natten.
2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.
3
Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med tranbär och glögg samt smör- och mjölk-blandningen.
4
Sätt dubbla småbördsformar, för stabilitetens skull, på plåtar. Fyll formarna upp till 3/4 med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.
5
Topping: Vispa samman mascarponeost och vispgrädde och spritsa en klick på varje muffins vid servering. Strö över hackade tranbär.