Du behöver

  • 1 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl starkvinsglögg
  • 125 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 msk pepparkakskrydda
  • småbrödsformar

Topping:

250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
0.5 dl tranbär hackade torkade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg tranbär och glögg i en skål och låt dem ligga och dra över natten.

2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.

3
Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med tranbär och glögg samt smör- och mjölk-blandningen.

4
Sätt dubbla småbördsformar, för stabilitetens skull, på plåtar. Fyll formarna upp till 3/4 med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

5
Topping: Vispa samman mascarponeost och vispgrädde och spritsa en klick på varje muffins vid servering. Strö över hackade tranbär.