Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
Fyllning:
10 st dadlar
100 g blåmögelost t ex St Agur
Pensling och garnering:
1 st ägg
0.5 dl hasselnötter hackade
Ugn: 225°
12 smördegskuddar
Gör så här
1
Fyllning: Dela, kärna ur och hacka dadlarna fint. Mosa blå-mögelosten med en gaffel och blanda med dadlarna.
2
Rulla ut smördegen och sporra ut 12 rutor. Lägg en klick fyllning på varje ruta.
3
Vispa upp ägget i en skål. Pensla med ägg runt kanterna på smördegsrutorna. Vik rutorna till trianglar och tryck till kanterna med en gaffel. Lägg över på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strö över hackade hasselnötter.
4
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills de får fin färg. Låt svalna på bakgaller.