Du behöver
- 4 skiva lövbiff
- 1 st äpple
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margrain
- 1.5 dl lättgrädde
- 0.5 dl vatten
- 2 tsk kalvfond
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk maizena redning
Servera med:
potatis kokt
grönsaker kokta
Gör så här
1
Dela äpplena, skär bort kärnhuset och dela i klyftor. Rulla in en äppelklyfta i varje lövbiff och fäst med tandpetare. Tärna resten av äppelklyftorna.
2
Krydda lövbiffsrullarna med salt och peppar och bryn dem runt om i stekpanna med smör. Tillsätt äppeltärningar, grädde, vatten, fond och senap och koka i 15 minuter.
3
Ta upp rullarna och red av såsen. Koka såsen i 3 minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaks lövbiffsrullarna i såsen och låt dem bli varma. Servera med potatis och grönsaker.