Rotfruktssoppa

Du behöver 400 g rotfrukt morot, palsternacka, kålrot 3 dl vatten 3 dl mjölk 1 msk kycklingfond salt och peppar 1 krm timjan Servera med:...

Du behöver

  • 400 g rotfrukt morot, palsternacka, kålrot
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 1 krm timjan

Servera med:

4 st brödskivor
3 msk mjukost
4 skiva skinka rökt
0.5 st röd paprika

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka upp vatten, mjölk och fond och lägg i rotfrukterna. Koka i ca 15 minuter, tills rotfrukterna är mjuka. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.

2
Bred mjukost på brödskivorna och lägg på skinka och skivad paprika. Lägg ihop brödskivorna och värm dem i våffeljärn. Dela diagonalt och servera till soppan.

Scroll to Top