Fyllda formar (glutenfritt)

Du behöver Till degen: 3 dl glutenfri mjölmix 1.5 msk pofiber 1 dl kesella knappt 100 g 0.5 dl flytande fett 0.5 dl vatten Grundfyllning:...

Du behöver

Till degen:

3 dl glutenfri mjölmix
1.5 msk pofiber
1 dl kesella knappt 100 g
0.5 dl flytande fett
0.5 dl vatten

Grundfyllning:

2 st ägg
1 3/4 dl crème fraîche
3/4-1 dl hasselnötter grovt hackade

Fyllning, alternativ 1:

0.5 dl physalis (kapkrusbär)
2 msk rörsocker strö

Fyllning, alternativ 2:

ädelost 40 g

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjölmix, pofiber, kesella, flytande fett och vatten till en deg.

2
Dela degen i 16 bitar tryck ut i formarna. Ställ formarna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.

3
Fyllning: Blanda ägg, crème fraiche och hackade nötter. Bestäm vilket av alternativen du vill ha; frukt eller ost. Fördela fyllningen i formarna och grädda ca 10 minuter till. Formarna kan frysas.

Scroll to Top