Du behöver
- 250 g ryggbiff eller lövbiff
- 1 st äggnudlar nystan
- 2 msk matfett
- 300 g wokgrönsaker t ex Bali, Findus
- 25 g sockerärtor
Marinad och sås:
0.5 dl teriyakisås
1 tsk ingefära riven
1 msk sweet chilisås
2 msk vatten
Garnera med:
sesamfrön
färsk koriander
Gör så här
1
Skär köttet i tunna strimlor. Lägg nudlarna i skål med hett vatten.
2
Marinad: Blanda teriyakisås, ingefära, sweet chili och vatten i en skål. Blanda köttet med 2 msk av marinaden och rör om. Använd resten av marinaden till sås.
3
Stek köttet i en het stekpanna med 1 msk matfett i ca 1 minut. Ta upp köttet och lägg det på en tallrik. Rengör stekpannan och woka grönsakerna i 1 msk matfett i ca 3 minuter.
4
Blanda ner köttet och avrunna nudlar i stekpannan och häll på såsen. Låt allt fräsa i några minuter. Strö över sesamfrön och färsk koriander vid servering.