Glaserade revben

Du behöver 2 kg revben tjocka 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 msk chilipulver Glasering: 1 dl svartvinbärsgelé 2 msk flytande honung 2 tsk...

Du behöver

  • 2 kg revben tjocka
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk chilipulver

Glasering:

1 dl svartvinbärsgelé
2 msk flytande honung
2 tsk soja
2 msk ingefära färsk riven

Ugn: 175°

8-10 personer

Gör så här

1
Skär revbenen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåts-papper. Baka i ugnen i 15 minuter.

2
Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver. Baka i ugnen i 10 minuter.

3
Glasering: Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. Pensla gärna någon gång extra.

Scroll to Top