Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök
  • smör eller margarin till stekning
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar

Lingon:

250 g lingon frysta tinade
0.5 dl socker
1 msk vodka

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.

2
Rör ner färs, ägg, stekt lök, salt och peppar i ströbrödsbland-ningen blanda väl.

3
Rulla små köttbullar och stek dem i en stekpanna med smör tills de fått fin färg och är genomstekta.

4
Lingon: Blanda lingon och socker. Rör då och då så sockret löser sig. Smaka av med vodka. Servera lingonen till köttbullar-na.