Du behöver
- 500 g brysselkål
- 70 g röda mangoldskott
- 1 st granatäpple
- 100 g fetaost
- 1 dl mandel hel, skalad
Honungsdressing:
1 msk honung
1 msk fransk senap
1.5 msk vit balsamvinäger
0.5 dl solrosolja
salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skölj och ansa rosenkålen. Ta loss blad efter blad och lägg dem i en skål. Dela den innersta delen i två bitar och lägg i skålen tillsammans med sköljda och slungade mangoldskott.
2
Tillsätt granatäppelkärnor och tärnad fetaost. Rosta mandeln i torr stekpanna och låt den svalna på en tallrik innan den strös över salladen.
3
Honungsdressing: Vispa samman honung, fransk senap, vit balsamvinäger och solrosolja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en flaska och servera till salladen.