Brysselkåls- och mangoldsallad med granatäpple och fetaost

Du behöver 500 g brysselkål 70 g röda mangoldskott 1 st granatäpple 100 g fetaost 1 dl mandel hel, skalad Honungsdressing: 1 msk honung 1...

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 70 g röda mangoldskott
  • 1 st granatäpple
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mandel hel, skalad

Honungsdressing:

1 msk honung
1 msk fransk senap
1.5 msk vit balsamvinäger
0.5 dl solrosolja
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och ansa rosenkålen. Ta loss blad efter blad och lägg dem i en skål. Dela den innersta delen i två bitar och lägg i skålen tillsammans med sköljda och slungade mangoldskott.

2
Tillsätt granatäppelkärnor och tärnad fetaost. Rosta mandeln i torr stekpanna och låt den svalna på en tallrik innan den strös över salladen.

3
Honungsdressing: Vispa samman honung, fransk senap, vit balsamvinäger och solrosolja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en flaska och servera till salladen.

Scroll to Top