Du behöver
Deg:
25 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6 dl vetemjöl special
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
salt och peppar
oregano torkad
Fyllning:
200 g champinjoner
1 msk smör
280 g bacon
1 st rödlök
250 g mozzarella
oregano torkad
50 g rucola
Ugn: 225°
Gör så här
Deg: Smula ner jästen i en skål. Häll på kallt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i 5 minuter med elvispens degkrokar. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja utan att det får färg. Tillsätt tomater och koka ihop i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. Förvärm en bakplåt i ugnen.
Fyllning: Skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Dela baconet på mitten och stek det lätt. Skala och skiva löken. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är lika stor som plåten. Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper och dra det över till den varma plåten.
Bred på tomatsås och lägg på svamp, bacon, lök och skivad mozzarella. Strö över oregano och grädda i ca 15 minuter. Strö över rucola och servera.