Du behöver
- 1 st kålrabbi ca 300 g
- 4 st palsternackor ca 500 g
- 500 g potatis
- 1.5 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- 2 dl prästost riven lagrad
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1.5 tsk torkad timjan
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 msk smör- & rapsolja
- 0.5 dl sesamfrön skalade
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och grovriv kalråbbi, palsternacka och potatis. Blanda rotfrukterna med salt, peppar och ost och lägg dem i en vid, smord ugnssäker form.
2
Blanda grädde, timjan och buljongtärning i en kastrull. Hetta upp och sjud i 5 minuter under omrörning. Sila ner gräddblandningen i formen.
3
Ringla smör- och rapsolja över lådan och strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Serveras varm på julbordet.