Köttfärsgulasch

Du behöver 0.5 st gul lök 2 st potatis 0.5 st röd paprika 1 msk olja 250 g köttfärs 4 dl vatten 1 msk kalvfond...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 2 st potatis
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 msk olja
  • 250 g köttfärs
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver

Servera med:

gräddfil
bröd

Gör så här

1
Skala lök och potatis. Tärna potatisen och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

2
Fräs köttfärs i en gryta med olja. Tillsätt potatis och lök och fräs ett par minuter. Späd med vatten, fond och tomater och lägg i paprikan.

3
Krydda med salt, peppar och paprikapulver och koka i 15 minuter. Servera gärna med en klick gräddfil och bröd.

Scroll to Top