Du behöver
- 12.5 g jäst 1
- 1.5 dl mjölk 37
- 25 g smör
- 1 krm salt
- 1 dl solroskärnor
- 2 dl dinkelvetemjöl med fullkorn
- vetemjöl ca 2 dl special
Pensling och garnering:
1 st ägg
solroskärnor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ut jästen i en degbunke med den ljumma mjölken. Klicka ner rumstempererat smör, salt, solroskärnor, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Rul-la ut degen till en längd och dela den i 12 bitar. Forma varje del till en bulle och lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
3
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.