Dinkelbullar med solroskärnor

Du behöver 12.5 g jäst 1 1.5 dl mjölk 37 25 g smör 1 krm salt 1 dl solroskärnor 2 dl dinkelvetemjöl med fullkorn vetemjöl...

Du behöver

  • 12.5 g jäst 1
  • 1.5 dl mjölk 37
  • 25 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl dinkelvetemjöl med fullkorn
  • vetemjöl ca 2 dl special

Pensling och garnering:

1 st ägg
solroskärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ut jästen i en degbunke med den ljumma mjölken. Klicka ner rumstempererat smör, salt, solroskärnor, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Rul-la ut degen till en längd och dela den i 12 bitar. Forma varje del till en bulle och lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.

3
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Scroll to Top