Rostasfilé med grönpepparsås

Du behöver 2 skiva rostasfilé ca 300 g, rostas är en del av rostbiffen 1 msk matfett salt svartpeppar Grönpepparsås: 1 st schalottenlök 2 tsk...

Du behöver

  • 2 skiva rostasfilé ca 300 g, rostas är en del av rostbiffen
  • 1 msk matfett
  • salt svartpeppar

Grönpepparsås:

1 st schalottenlök
2 tsk matfett
1 msk grönpeppar i lag
1.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
2 tsk kalvfond
salt peppar

Servera med:

klyftpotatis rosmarinkryddad
broccoli kokt

Gör så här

1

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Stek köttet i varm stekpanna med matfett, ca 3 minuter sida. Salta och peppra under stekningen.

2

Grönpepparsås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i en kastrull med matfettet. Tillsätt hackad grönpeppar, grädde, senap, kalvfond och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med rosmarinkryddad klyftpotatis och kokt broccoli.

Scroll to Top