Du behöver
- 2 skiva rostasfilé ca 300 g, rostas är en del av rostbiffen
- 1 msk matfett
- salt svartpeppar
Grönpepparsås:
1 st schalottenlök
2 tsk matfett
1 msk grönpeppar i lag
1.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk dijonsenap
2 tsk kalvfond
salt peppar
Servera med:
klyftpotatis rosmarinkryddad
broccoli kokt
Gör så här
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Stek köttet i varm stekpanna med matfett, ca 3 minuter sida. Salta och peppra under stekningen.
Grönpepparsås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i en kastrull med matfettet. Tillsätt hackad grönpeppar, grädde, senap, kalvfond och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med rosmarinkryddad klyftpotatis och kokt broccoli.