5 portioner
Du behöver
- 2 ½ gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- ½ dl socker
- ½ vaniljstång
- 1 apelsin, rivet skal
- 2 msk pressad apelsinsaft
Gelé:
2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
Garnera med:
choklad
Gör så här
1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
2
Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter.
3
Ta upp vaniljstången. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i 5 portionsglas och låt stå i kylen i 3 timmar för att stelna.
4
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i 1 timme. Garnera med choklad.