Apelsinpannacotta

Len och krämig pannacotta med smak av vanilj och apelsin. Toppa med apelsingelé för ännu mer citrusfräschör!

5 portioner

Du behöver

  • 2 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 msk pressad apelsinsaft

Gelé:

2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft

Garnera med:

choklad

Gör så här

1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
2
Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter.
3
Ta upp vaniljstången. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i 5 portionsglas och låt stå i kylen i 3 timmar för att stelna.
4
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i 1 timme. Garnera med choklad.
Scroll to Top